21 Kasım 2008 Cuma  
 
Berna AŞKIN Gayrimenkul Danışmanı       
""PROFESYONELLER FARK YARATIR!" "

GSM : 535 6735450



RE/MAX Abc 2  (Batı Ataşehir)
  
Tel : 216 4724062  Faks : 216 4722396
Dereboyu Cad. Barbaros Mah. Ihlamurkuyu Sok. Ağaoğlu My World Batı Ataşehir Kadıköy / İstanbul-Anadolu
Kişisel Bilgilerim
Sakarya Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum.Ağaoğlu Şirketler grubu dahil olmak üzere çeşitli hizmet sektörlerinde çalıştıktan sonra, yaklaşık 6 senedir RE/MAX bünyesindeyim. Son 3,5 senedir ise Ümraniye, Çekmeköy bölgesinde hizmet veren RE/MAX ABC ofisindeyim.



Şahsi olarak ve ofis olarak hedefimiz; Türkiye`deki emlak sektörüne olan bakış açısını değiştirmek, güvenilir ve memnuniyet dolu iletişimler sağlamaktır.



Sizlerde isterseniz sürekli büyüyen, araştırmacı, kurumsal kimliğiyle bir marka olmuş bu sistemde sizlerin gayrimenkul danışmanı olmaktan onur duyacağım.


MESLEĞİMLE İLGİLİ KATILDIĞIM EĞİTİMLER VE ÖDÜLLERİM

Succed Danışman ve Rehberlik Programı Katılımcısı
Quikstart Eğitimi
Başarılı Stratejiler 3-4 Eğitimi
2002 1. Ulusal RE/MAX Türkiye Kongresi Katılımcısı
2003 2. Ulusal RE/MAX Türkiye Kongresi Katılımcısı
2004 3. Ulusal RE/MAX Türkiye Kongresi Katılımcısı
2005 4. Ulusal RE/MAX Türkiye Kongresi Katılımcısı
2006 5. Ulusal RE/MAX Türkiye Kongresi Katılımcısı
2007 6. Ulusal RE/MAX Türkiye Kongresi Katılımcısı

2001 Yılı En Fazla İşlem Yapan İKİNCİ RE/MAX Üyesi
2001Yılı En Yüksek Ciro Yapan ÜÇÜNCÜ RE/MAX Üyesi
2002 Yılı Temmuz Ayı En Yüksek Ciro Yapan DÖRDÜNCÜ RE/MAX Üyesi
2002 Yılı Eylül Ayı En Yüksek Ciro Yapan DÖRDÜNCÜ RE/MAX Üyesi
2002-2003 Yılı En Fazla İşlem Yapan ALTINCI RE/MAX Üyesi
2004 Yılı Ekim Ayı En Yüksek Ciro Yapan YEDİNCİ RE/MAX Üyesi
2004 Yılı Ekim Ayı En Fazla İşlem Yapan BEŞİNCİ RE/MAX Üyesi
2005 Yılı Ağustos Ayı En Yüksek Ciro Yapan ONBİRİNCİ RE/MAX Üyesi
2005 Yılı Kasım Ayı En Yüksek Ciro Yapan ONÜÇÜNCÜ RE/MAX Üyesi
2006 Yılı Ocak Ayı En Yüksek Ciro Yapan YİRMİBİRİNCİ RE/MAX Üyesi
2006 Yılı Mart Ayı İstanbul' da En Yüksek Ciro Yapan ÜÇÜNCÜ RE/MAX Üyesi 2006 Yılı Mart Ayı Türkiye Genelinde En Yüksek Ciro Yapan BEŞİNCİ RE/MAX Üyesi
2005-2006 Yılı İstanbul'da En Yüksek Ciro Yapan ONDOKUZUNCU RE/MAX Üyesi
2006 Yılı RE/MAX Platinum Clup Üyesi
2006 Yılı Türkiye'de En Fazla İşlem Yapan ÜÇÜNCÜ RE/MAX Üyesi
2006 Yılı İstanbul' da En Fazla Ciro Kazanan BEŞİNCİ RE/MAX Üyesi
2007 Yılı İstanbul' da En Yüksek Ciro Elde Eden ONUNCU REMAX Üyesi
Sloganlarım
  Gayrimenkul sorunlarınıza
  Müşteri memnuniyeti odaklı
  En güvenilir ve hızlı çözümler
Uzmanlık Alanlarım
  Ağaoğlu My World
Haberler
 
 12 Aralık 2007 Aya İrini' de 600 RE/MAX' linin katıldığı Recharge Toplantısındaki konuşma metni;







Başarı, kişinin hayatta ulaştığı yerle değil, başarmaya çalışırken üstesinden geldiği engellerle ölçülür.

Merhabalar, hepiniz hoş geldiniz. Ben BERNA AŞKIN. SAKARYA Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü mezunuyum. 2001 senesinde RE/MAX ailesine katıldım. Yaklaşık 4 senedir RE/MAX ABC`de çalışıyorum. Şu anda uzmanlık bölgem Ağaoğlu My World Batı Ataşehir bölgesinde yönetici ve gayrimenkul danışmanıyım.


2001 Yılı En Fazla İşlem Yapan 2 RE/MAX Üyesi
2001 Yılı En Yüksek Ciro Elde Eden 3. RE/MAX Üyesi
2002 Yılı En Fazla İşlem Yapan 6. RE/MAX Üyesi
2003 Yılı En Fazla İşlem Yapan 6. RE/MAX Üyesi
Ekim Ayı En Yüksek Ciro Elde Eden 7. RE/MAX Üyesi
Ekim Ayı En Fazla İşlem Yapan 5. RE/MAX Üyesi
2005 Yılı İstanbul'da En Yüksek Ciro Elde Eden 19. RE/MAX Üyesi
Kasım Ayı En Yüksek Ciro Elde Eden 13. RE/MAX Üyesi
Ocak Ayı En Yüksek Ciro Elde Eden 21. RE/MAX Üyesi
RE/MAX Plantinum Clup Üyesi
2006 Yılı Türkiye'de En Fazla İşlem Yapan 3. RE/MAX Üyesi
2006 Yılı İstanbul' da En Fazla Ciro Elde Eden 5. RE/MAX Üyesi
Mart Ayı İstanbul' da En Yüksek Ciro Elde Eden 3. RE/MAX Üyesi
Mart Ayı Türkiye Genelinde En Yüksek Ciro Elde Eden 5. RE/MAX Üyesi
Temmuz, Ağustos, Eylül Üç Aylık Ödüllendirme Sonuçlarına Göre Türkiye ve KKTC’de En Yüksek Ciro Elde Eden 8. RE/MAX Üyesi
Eylül Ayı İstanbul’da En Yüksek Ciro Elde Eden 6. RE/MAX Üyesi
Ekim Ayı Türkiye ve KKTC’de En Fazla İşlem Yapan 6. RE/MAX Üyesi
Ekim Ayı İstanbul’da En Yüksek Ciro Elde Eden 5. RE/MAX Üyesi
Ekim, Kasım, Aralık Üç Aylık Ödüllendirme Sonuçlarına Göre Türkiye ve KKTC’de En Yüksek Ciro Elde Eden 20. RE/MAX Üyesi
Aralık Ayı İstanbul’da En Yüksek Ciro Elde Eden 34. RE/MAX Üyesi
2007 Yılı İstanbul' da En Yüksek Ciro Elde Eden 10. REMAX Üyesi
2007 Yılı Mayıs Ayında İstanbul’da En Yüksek Ciro Elde Eden 62. RE/MAX Üyesi
2007 Yılı Haziran Ayında İstanbul’da En Yüksek Ciro Elde Eden 10. RE/MAX Üyesi

Bir süre turizmle ilgilendikten sonra çalıştığım meslek beni maddi ve manevi tatmin etmemeye başladı ve yeni bir meslek arayışına girdim.Yaklaşık 1,5 senelik iş arayışımdan sonra RE/MAX ile tanıştım. Bugüne kadar kendi adıma ve bağlı bulunduğum franchise adına birçok ödüller ve manevi doyumlar kazandım.

Bu meslek birçok sebepten dolayı ilgimi çekmişti. Özellikle, profesyonel anlamda bu sektörde faaliyet gösteren RE/MAX GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI` nın Türkiye`de inanılmaz bir boşluğu doldurduğunu fark ettim. Çünkü, misyonu; alışılagelmiş emlakçılık anlayışını kökten değiştirmekti. Sektörde, eğitimsiz ve sistemsiz çalışan hiçbir şahsiyete yer vermiyordu. Son derece şeffaf, kurumsal ve güvenilir bir vizyonları vardı. Ayrıca, çok ufak bir sermayeyle kendi işinizin sahibi oluyordunuz.

Bütün bu öngörülerimle 2001 yılında sektöre adımımı attım. Şu anda bu sektöre adım atmayı düşünen, yarın meslektaşım olacak arkadaşları bence inanılmaz güzel bir gayrimenkul piyasası bekliyor. Çünkü, birçok inşaat firması artık çok daha nitelikli gayrimenkuller üretmekte ve meslektaşlarımız içerisinde gayrimenkul danışmanlığı konusunda artık çok daha profesyonel kişiler çalışmakta. Bütün bu iyileşmeler hepimiz için bir avantaj teşkil ettiği gibi, bizlerle çalışmayı düşünen müşterilerimiz açısından da bir güven duygusu oluşturmaktadır. Sektöre adım atacak ve atmış olan arkadaşları, bugünkü altın değerindeki öngörülerinden dolayı şimdiden kutlar ve başarılarının daim olmasını dilerim.


Tercih ettiğimiz meslekle alakalı kısa bir süre önce yapılan bir istatistikten çıkan sonuçlarla başlamak istiyorum:

Yaklaşık 100 bin kişi emlakçılık yapıyormuş. Bunlardan sadece 8 bini Umum Emlakçılar Komisyoncular Odasına ve maliyeye, 2 bini ise İTO`ya ve maliyeye kayıtlı. Geri kalan 90.000 kişinin yaklaşık 30 bini sadece maliyeye kayıtlı. Yani; 100 bin kişinin %40`ı kayıtlı geri kalan, %60`ı ise kayıtdışı çalışan emlakçılar, kapıcılar, bakkallar, apartman yöneticileri ve ev hanımlarından oluşuyor.

Pazar payında ne kadar büyük bir boşluk olduğunu farkında mısınız? Türkiye bütçesi kadar cirosu olan bir alım-satımdan ve geleceği ne kadar parlak olan bir meslekten sözediyoruz burada. Ne kadar donanımlı olursak, rakiplerimize göre ne kadar fark yaratırsak, bu pazardaki pastadan o kadar çok pay alabiliriz.

Hedefler ve planlar endişeyi yaşamdan uzak tutar Gleen Bland

Bu sektörde 2 tane hedefim var; biri başarılı bir Gayrimenkul danışmanı olarak sektörde kalıcılığımı devam ettirebilmek , diğeri ise deneyimlerimi paylaşabileceğim yeni gayrimenkul danışmanları için stratejist rolü üstlenmek.

DANIŞMAN MIYIZ? , YOKSA SATICI MI?


Bu işi meslek olarak kabul etmiş olan kişilerin kendilerini satıcı değil de gayrimenkul danışmanı olarak görmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir danışman : Müşterisine yol gösterir, motivasyon verir ve metodoloji gösterir. Ama sonuçta işi yapan ya da kararı veren kendisi değildir. Karar verdirendir.

Satıcı, sadece anlık kazancını düşünerek hareket eder, bu yüzden müşteriyle ilişkisi kısa sürelidir. Danışman ise; kendi kazancını düşündüğü kadar müşterisiyle ilişkisini yarınlara da taşımaya çalışandır. Müşterisi için doğru olan kararı destekler, içine sinerek karar vermesini sağlar.


Kendimi neden danışman olarak görüyorum?
Çünkü, Başarılı satış uzmanları, kendilerini bir satış elemanından çok, bir danışman olarak görürler. Sundukları mala para verecek birilerini arayan satıcılardan ziyade, ürün ya da hizmetleriyle sorunları çözen kimseler olduklarına inanırlar.

Müşteriye müşteri diye bakıyorum.
Başarılı satış uzmanları, müşterilerine, mütevazı bir tavır ve satış yapma umudu ile yaklaşmazlar. Bir sorunu çözmesi ya da bir hedefe ulaşması konusunda yardımcı olmak üzere müşteri adayını ziyaret eden bir danışman gibi davranırlar.

Soru sorarken ve dinlerken son derece dikkatliyim
Kendilerini danışman olarak gören satış uzmanları, soru sorarken ve dinlerken dikkatli davranırlar. Bütün enerjilerini, müşterinin durumunu anlamaya yoğunlaştırırlar. Böylece, müşterinin gerçekten ne istediğini ve neye ihtiyaç duyduğunu bilerek akıllıca önerilerde bulunabilirler.


Alanımda uzmanlaşmanın önemine inanıyorum
Satış uzmanları, bir danışman olarak, kendi alanlarında uzmanlaşmaları ve yetki sahibi olmaları gerektiğini bilirler. Ürün ve hizmetlerini, her yönüyle öğrenirler. Hem kendilerinin, hem de rakiplerinin sattıkları ürün ve hizmetleri en ince detayına kadar kavramak için saatler harcarlar. Sundukları ürün ve hizmetlerin güçlü ve zayıf yanlarını, avantaj ve eksikliklerini, özellik ve yararlarını bilirler. Müşterilerinin sezebildikleri ve hem kendilerine, hem de müşterilerine satış diyaloğu boyunca daha fazla özgüven kazandıran mükemmel bir ürün bilgisine sahiptirler.

Kendimi rakiplerimden farklı kılmam gerektiğini biliyorum
Kendilerini danışman olarak konumlandıran başarılı satış uzmanları, müşterileri açısından kaynak olduklarını düşünürler. Kendilerini akıl hocası, koç ve arkadaş gibi görür ve bu şekilde davranırlar. İşleriyle aralarında duygusal bir bağ vardır ve ürün ya da hizmetlerinin, ilgilenmekte oldukları müşteri adaylarının gerçek ihtiyaçlarına yönelik ideal çözüm olduğuna inanırlar. Müşteri adaylarına ürün ya da hizmetlerini satmaktan ziyade yardımcı olmayı hedefleyerek rakiplerinden ayrılırlar. Müşterileri, çoğu zaman, onların satış yapmaktan çok, müşterileriyle ilgilendiklerini hissederler. Ve bu doğrudur.


DANIŞMANLIĞA ADIM
Bunların sonucunda danışman olmak adına eylem alıştırmaları yapabiliriz.

Bu fikirleri eyleme geçirmek için, hemen şimdi yapabileceğimiz iki şey var. Birincisi, kendimizi bir satış elemanından çok, sorunları çözen biri olarak görelim. Satışa başlamadan önce, müşteri adayının gerçek ihtiyacını anlamak için yeterli zamanı harcayalım. İkincisi, ürün ya da hizmetimizi müşterimizin ihtiyaçlarına göre uyarlamanın yollarını arayalım. Böylece müşteri, sattığımız ürün ya da hizmetin, kendisi için ideal çözüm olduğuna inanır.

Kendimizi geliştirme konusunda işimizde yaşadığımız dönemsel piyasa durgunluklarında bu konuların üzerinde durup kendimizi eğitebilir, geliştirebiliriz. Böylece bu durgunlukları ve krizleri fırsata çevirebiliriz.

Başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmak adına kendimi geliştirmeye özen gösterdiğim konuların kısaca başlıkları şöyle:

Başarılı bir gayrimenkul danışmanının;



• Hedefi olmalı, bugünü olduğu gibi sürdürmemeli, gelecekle ilgilenmeli.

Hedefler ve planlar endişeyi yaşamdan uzak tutar. Gleen Bland.

• Kendini iyi tanımalı ve neyi yapıp yapamayacağını bilmeli. Bu işi neden seçtiğini, niye burada olduğunu farkında olmalı, ne istediğini bilmeli

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. S. M. Power

• İş metodu, tarzı ve disiplini olmalı.
• Kendine özgüveni yüksek, profesyonel duruş ve vizyona sahip olmalı
Bir şey olacaksa, bu bana bağlı
• Dürüst ve şeffaf çalışma
• Düzgün konuşabilmeli, kendini iyi ifade edebilmeli ve iyi dinlemeyi bilmeli.

PARETO’NUN 80-20 İLKESİ: %80 Dinle %20 Konuş[b/'>

• Empati kurmayı bilmeli
• Mükemmel ve etkili iletişim tekniklerini bilmeli ve kullanabilmeli, iletişimde anlaşılmanın ve önemsenmenin vazgeçilmez olduğunu bilmeli
• Beden dilini bilmeli, sosyoloji ve psikoloji altyapısı olmalı
• Pazarlama ve satış tekniklerini bilmeli
• Tarafsız olmalı , aracı olduğunu bilmeli,
• Söz ve hareketlerinde tutarlı ve dengeli olmalı

Sen tepkilerini kontrol edemezsen, tepkilerin hayatını kontrol eder

• İş takibi ve birebir müşteri iletişimindeki sorunları sabırla çözmeyi bilmeli
• Krizleri ve fırsatları önceden görebilmeli, risk alabilmeli ve yönetebilmeli, insiyatif sahibi olabilmeli

Yaşamda gerçek başarısızlık diye bir şey yoktur, sadece sonuçlar vardır. Gerçek trajediler yoktur, sadece dersler vardır. Gerçekten sorunlar yoktur, bilge kişi tarafından çözümün anlaşılmasını bekleyen fırsatlar vardır

• Analiz gücü yüksek olmalı
• Uzmanlik Bölgesinde her an her şeyden haberdar olmalı.
• Yaratıcı ve araştırmacı olmalı
• Satış yapma konusunda istek ve heves duymalı
• Ekonomiden dünya olaylarına kadar her çeşit konuda konuşabilecek bilgi birikimine sahip olmalı.
• Değişik çalışma koşullarına uyum sağlayabilmeli
• Enerjisini ve Motivasyonun sürekli yüksek tutmalı
• Her karşı koyuşu, itirazı, reddedilmeyi ve engeli bir meydan okuma olarak kabul edip yılmamalı, satış sürecinin itirazla başladığını bilmeli

Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, fırsatın yanında cüce kalır

Biliyorum, bu özelliklerin hepsinin bir gayrimenkul danışmanında olması olanaksız gibi. Ancak, her zaman hedeflerimizin arasında bu özelliklere sahip olmak olursa her fırsatta eksiklerimizi tamamlamaya çalışırız.

HEDEF KAPALI PORTFÖY VE TAM HİZMET BEDELİ

Bu konularda kendimizi geliştirdiğimiz takdirde müşterilerle çalışma disiplinimizde değişecek.

Müşterilerle çalışma disiplininden kastım:

%90 tam hizmet bedeli ve kapalı portföy şeklinde.Bu ikisinden de taviz vermeme prensibinin gerekliliğini yaşamış bir danışman olarak, hepinize tavsiye ediyorum. Zaten hepimiz kapalı portföy çalışmanın ne kadar önemli olduğunu deneyimlemişizdir. Ben özellikle sizlere hizmet bedelinizde ısrarlı olmanızı tavsiye ediyorum.

Bir kiralama ya da satışı closing aşamasına getirene kadar ne kadar efor ve maddi kayıplar verdiğimizi biliyoruz. Bu kadar emeğin karşılığında son aşama olan hizmet bedelimizi konuşurken niye ürkek davranıyoruz. Verdiğimiz emek ve hizmet değersiz mi? ya da ucuz mu? Eğer sorunsuz bir şekilde işlemi sonuçlandırdığımıza inanıyorsak, müşteri memnuniyetini de %100 sağladıysak neden emeğimizin karşılığını biz değil de müşterimiz takdir etsin. Eğer yapacağımız indirim bedelini jest olacak şekilde kendimize indirim kotası belirlersek ve bunu alışkanlık haline getirirsek son derece rahat ederiz.

Hayatım boyunca bir gün bile çalışmadım, yaptıklarımın hepsi eğlenceydi.
Thomas Edison



Bana ayrılan bu sure içerisinde mesleğimize olan bakış açımı dile getirdim. Umarım her yeni gelen gün bizlere aydınlık ve başarı getirir. Burada sizlerle olma imkanını bana veren, sürekli büyüyen ve bizlere yol gösteren sevgili RE/MAX Türkiye ailesine ve desteklerini bizlerden esirgemediği için kendim ve çalışma arkadaşlarım adına RE/MAX ABC Brokerı
Sn. Selami Arpacı`ya teşekkür ederim.

Mesleğinizi ve kendinizi sevmeye devam edin,




 
 
2006-2008 döneminde ofisine 229 adet portföy kazandırmış.
Kazandırılan portföyler sadece sisteme alınan portföylerdir. Satıldığını ya da Kiralandığını göstermez.

Portföylerimden Bazıları
  Şu Anda Toplam 32 Portföyü Kayıtlı, Bunların 4 tanesi Satılık, 28 tanesi ise Kiralık' tır.
 
 
Yorum Yaz  (Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.)
%0

Yıldızlara tıklayarak değerlendirme yapabilirsiniz.
Yazılmış Yorumlar
Berna AŞKIN için henüz yorum yazılmamış.
Geri Dön Yazıcıya Gönder Arama Yap Sayfayı Öner
Kiralık Daire - Satılık Daire - Kiralık Ofis - Satılık Ofis - Kiralık Mağaza/Dükkan - Satılık Mağaza/Dükkan - Satılık Villa - Kiralık Villa
 Comuner  
USD : 1,6754 YTL  |  Euro : 2,1157 YTL  |  Sterlin : 2,5168 YTL  |  TCMB
Sayfanın oluşma süresi 0,924 sn dir.